Правила на форума (15/12/2017)

Discussion in 'Правила / Rules' started by Wartic Team, Jan 6, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Wartic Team

  Wartic Team Administrator
  Staff Member

  Joined:
  Jan 6, 2018
  Messages:
  1
  Likes Received:
  0
  [​IMG]

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  Правила написани тук се спазват от всички регистрирани потребители. Не спазването на правилата ще доведе до наказания. При всяко нарушение вие ще получавате по 1 предупреждение, при събрани 3 предупреждения вашият профил ще бъде баннат за определен период от време. Всички наказания могат да бъдат увеличени или смекчени по преценка на екипа.

  Правило 1: Нека сме българи!
  Писането на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Латиницата може да се ползва само и единствено при ползване на думи и назования от чужди езици, примерно английски. Стремете се да пишете грамотно и разбираемо. Забранено е да замествате буквите с числа или най-различни символи.


  Правило 2: Място на темите
  Темата, която пускате, трябва да бъде на правилното място, с подходящо заглавие и да не се дублира. Преди да пуснете тема за каквото и да било, първо проверете с Търсачката на форума дали вече няма подобна. Заглавието трябва да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на „Помощ!“, „Имам проблем“, „Спешно“ и т.н. не са допустими.


  Правило 3: Оформление на темите.
  Забранява се прекаляването с главни букви, цветове, стилове и излишни символи, увеличаването на шрифта на цялото мнение. Изрично се забранява писането на всяка дума с главна буква и писането изцяло с главни буквикакто в заглавието, така и в съдържанието на темата.

  Пример: Всяка Дума С Главна Буква / ПИСАНЕ САМО С ГЛАВНИ БУКВИ.

  А) Уголемяване на шрифта, екстравагантни цветове и писане с главни букви в постовете се допускат само при подзаглавия в отделни части на самия пост, когато това помага на разчитането и разбирането.


  Б) Забраняват се цитатите на дълги коментари. При цитиране акцентирайте върху изречението или фразите, като се отстрани останалият текст.


  В) По-големите изображения ги качвайте в сайтове за целта и ги конвертирайте в линкове за удобство.


  Правило 4: Неуместно съдържание!
  Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата. В такъв случай използвайте бутона „Докладвай“ горе вдясно на поста. Използвайте го, когато трябва да бъде модерирано мнението, а не за комуникация с екипа и други цели, примерно задаване на въпроси.


  А) Ако искате да помогнете на потребителя до идването на модератор, бъдете в полза с мнение като „Това е правилната тема — [линк]“ или му обяснете това, което не разбира. Правете го единствено когато сте сигурни. Ако все пак има критикуване, се позволява на автора да изяви подкрепа или отхвърляне на критиката.


  Правило 5: Недопустимо съдържание!
  Изображения/текстове/видео с порнографско, расистко, обидно или подобно неприемливо съдържание, включително с груби изразни средства и жестоко поведение.


  А) Подвеждащи линкове. Например текст или графично изображение, при натискането на които потребителят бива отведен до страница, нямаща нищо общо с изписаното/изобразеното. Всички линкове трябва да водят директно към ресурса, а сайтовете или форумите, до които водят — достъпни без нужда от регистрация или други изисквания.


  Б) Изрично се забраняват линковете към adfly и всички подобни сайтове за пренасочване, при кликане върху които потребителите трябва да гледат реклами, да кликат върху други линкове и да чакат известно време. С цел удобство и красиво оформление могат да се използват URL Shortener-и, които пренасочват директно към ресурса.


  В) Забранява се обсъждането на хакове, вируси и непозволени от закона дейности. Забранява се публикуването на крадени теми. Искайте разрешение от първоначалния автор преди това и цитирайте първоизточника. Ако забележите откраднати теми и при претенции за авторско право, се свържете с администратор или модератор.


  Г) Забранява се публикуване на томболи, чиито записвания изискват регистрация в сайт/ове. Изключение може да се направи, ако това изискване е от нужда за съществуването на томболата, и по усмотрение на екипа. Може да помолите екипа на форума за съдействие относно мултиакаунтинг (мултизаписване).


  Правило 6: Взаимоотношения между потребителите и екипа.
  Разправиите с екипа и опитите да им се пречи да си вършат задълженията са наказуеми. При неспазване на добрия тон модераторите не се задължават да отговарят пред потребителя за действията си.


  А) Екипа на форума си запазват правото да премахват теми и мнения, противоречащи на добрите нрави и добрия тон, дори и в случаите, неописани в тези правила. Екипа има право да не се ръководят от тези правила при вземане на решение, когато въпросът касае интереса на форума, сигурността на потребителите или позитивната и дружелюбна атмосфера.


  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  Настоящите правила могат да бъдат преразглеждани и обновявани по всяко време от екипа. Ако продължите да ползвате форума, Вие изрично се съгласявате с направените промени.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page